Er flere våben vejen til fred?
I 2023 blev der brugt omkring 17.500 milliarder kroner på verdens forsvarsbudgetter. Det var en stigning på rekordhøje 6,8 procent i forhold til 2022. Og stigningen fortsætter i år. Siden Ruslands invasion af Ukraine i 2022 har begge lande skruet voldsomt op for deres militærudgifter. Men resten af verden er i høj grad fulgt med.
Hvad betyder det for verdensfreden og for international politik, at vi i dag bruger så mange flere penge på våben og militær? Hvad er der af ulemper, trusler og skyggesider ved den massive oprustning? Får vi mere fred med flere våben?
Bliv klogere og deltag i debatten med Trine Rosengren Pejstrup fra DIIS og Lars Bangert Struwe fra Atlantsammenslutningen. Rasmus Nørlem Sørensen fra RIKO styrer debatten.
Trine Rosengren Pejstrup, analytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), hvor hun forsker i forsvarsteknologier, våbenindustri og international våbenhandel. Hun har netop udgiver en rapport om militariseringens betydning for FN’s arbejde for nedrustning.
Lars Bangert Struwe, ph.d., historiker og forsvarsanalytiker. Generalsekretær i Atlantsammenslutningen, der er en sikkerhedspolitisk tænketank med særligt fokus på NATO’s rolle. Optræder ofte som militæranalytiker i medierne.
Rasmus Nørlem Sørensen, formand i Rådet for International Konfliktløsning (RIKO), ekspert i europæisk forsvarspolitik, tidligere chefanalytiker i Demokrati i Europa Oplysningsforbundet.
Mødet er arrangeret i et samarbejde mellem Dokk1 og RIKO - Rådet for International Konfliktløsning.
Arrangementet er gratis, men husk at bestille en billet via linket.