Om dette arrangement

Tid
11:00 - 11:40
Pris
Gratis, men tilmelding nødvendig
Bibliotek
Sted / Rum
Rampen
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Tendenser og Debat

Hjerneteknologi og kunstig intelligens – hvad gør det ved os mennesker?

29.09.24
Fra science fiction til virkelighed?

Kunstig intelligens (AI) er blevet en integreret del af vores hverdag – og ofte uden at vi lægger mærke til det. Kunstig intelligens har et enormt potentiale til at forbedre vores liv, men midt i al den teknologiske fremgang må vi ikke glemme det menneskelige aspekt. Vi mennesker er sociale væsener, og vores evne til at kommunikere med hinanden er en stor del af, hvem vi er. I dag kan vi tale med computere og få dem til at svare, som om de var mennesker. Hvordan påvirker det vores mentale velvære og sociale liv? 

Teknologien er ikke alene omkring os længere. En indopereret computerchip i en menneskehjerne er virkelighed i dag. Målet er fx at give lammede mennesker førligheden igen. Men hvad er perspektiverne? Hvilke udfordringer og etiske overvejelser følger med? Og vil teknologien virkelig kunne smelte menneskehjernen sammen med kunstig intelligens i fremtiden?

Læge og hjerneforsker Benjamin Svejgaard og lektor i psykologi Malene F. Damholdt dykke ned i kunstig intelligens og ny hjerneteknologi med perspektiver fra både hjerneforskning og psykologi.

Samtalen modereres af videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen.

 

Hearts & Minds er en sundhedsfaglig vidensfestival  arrangeret af Folkeuniversitetet i Aarhus.

Se hele programmet for Hearts & Minds her

Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning er festivalens hovedarrangør.