Om dette arrangement

Tid
10:00 - 15:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Udstilling

Udstilling på Risskov Bibliotek

03.09.24 - 30.09.24
Rie Takeuchi Rolighed udstiller papirkunstværker på Risskov Bibliotek i september

Kunstner: Rie Takeuchi Rolighed ( Bøvlingbjerg)

Kunstudstilling på Risskov bibliotek fra d.3 – d.30. september.

En del af hendes nyeste kunstværker udstilles på Risskov bibliotek i september måned.

Rie arbejder med papir og laver fine kunstværker. Hun lader sig inspirere meget fra naturen, når hun skal planlægge et kunst projekt. En kombination af naturens materialer og de gamle bøger skaber en sart og nostalgisk nuance. Men hendes værker fortæller også om hendes baggrund, hvor hun stammer fra.

”Ordet” hedder 言葉 ( kotoba) på japansk. ”Kotoba” betyder et blad eller en blomst, et stykke af menneskets sjæl.

Rie siger selv om udstillingen "Når jeg tænker eller dagdrømmer videre om kotoba´s betydning , så er en sætning som en plante eller et træ fra fortælleren. En historie i en bog er som en stor skov eller et dybt hav af forfatterens tanker og fantasi. Ordet er også som et frø, der kan plante tanker og fantasier i andre, når det blev hørt og læst. Sådan vokser ords planter, og det breder sig i inde i andres sjæl … Men hvad så, hvis vi holder op med at læse bøger? Hvis vi holder op med at fortæller? Fantasien forsvinder ligesom insekterne forsvinder fra verden. Ordets frø kan ikke nå frem til andre. Kommer der en dag, hvor vi ikke kan findes ordets skov og hav i virkeligheden? "

I de to glasmontrer laver hun en lille installation af de nyeste værker af planter og billederne af insektvinger, som hun malede for 20 år siden.

Læs mere om Rie Takeuchi Rolighed på hendes hjemmeside