Madspildsdag: 29. september
Arrangement
Gratis fyraftensforedrag for hele familien: Mindre madspild i Beder på Café Klubånd i samarbejde med Beder-Malling Bibliotek 3. november kl. 17.00. Læs mere og tilmeld dig her.
Dyrere mad, el, varme og benzin. Historisk høje prisstigninger på dagligvarer og andre leveomkostninger er begyndt at presse danskernes økonomi i disse nye usikre tider. Mindre madspild er et af de nemmeste tiltag, hvormed man kan spare i den daglige husholdning
I år er der derfor endnu en grund til at markere, at den 29. september er udnævnt til national madspildsdag.
Spild af mad har store miljø- og klimamæssige konsekvenser, og det er noget, alle kan være med til at undgå. Vi kan måske ikke rette på det ved at spise al den mad, der ellers ville være blevet smidt ud, men udenlandske undersøgelser peger på, at omkring halvdelen af den mad, der ryger i skraldespanden, kunne være spist.
Undgå madspild - 5 gode råd
Som forbruger kan du selv gøre noget for at undgå madspild:
- Planlæg dine madindkøb, og køb kun den mad, der er behov for.
- Spis lokale produkter, så skal de ikke holde sig længe under transport.
- Bliv bedre til at bruge rester i nye retter, men hold stadig øje med holdbarheden.
- Opbevar maden ved den rigtige temperatur, så du smider mindre mad ud, der er blevet dårlig.
- Køl madrester, der skal gemmes, hurtigt ned, eller frys dem evt. i små pakker.
Læs mere om at undgå madspild her
- Læs artiklen Madspild på Faktalink her.
- Dansk Naturfredningsforening anbefaler 7 stærke apps til at undgå madspild her.
- Stop Spild Af Mad
Se alle vores gode bøger om lækker madlavning uden spild herunder.
Oprindeligt skrevet af Aalborg Bibliotekerne