Foto af Elīna Arāja, Pexels
Mørke uhyggelige øjne i spøgelsesagtigt barneansigt

Gys i Oktober

11.10.24
Hjemsøgte huse, psykologiske thrillers dark academia og til din oktoberlæsning.

Oktober er gysets måned. Det må vi indse. Så er du ikke udstyret med den største modstandskraft overfor gys og gru, så vil vi anbefale dig, at du i stedet klikker over på vores efterårshyggeliste. Er du derimod i humør til et godt gys - så læs med her! 

Hjemsøgte huse

Et klassisk element i gysergenren er det hjemsøgte hus. Og helt ærligt. Findes der noget mere uhyggeligt!? Her kan du finde bøger, hvor boligannoncerne i al fald ikke er alt for attraktive. 

Den psykologiske thriller

En genre der får de fleste af os til både at bide negle og få hjertebanken! Som i en klassisk krimi er der ofte et mysterie, der skal opklares. Men i den psykologiske thriller er der også et stort fokus på karakterernes mentale tilstand. Vi kommer ind i de mørkeste kroge af mordernes forskruede hjerner og med ind i angstens sorteste kammer. Her er inspiration til psykologiske thrillers, der i den grad kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen. 

Dark academia

Dark academia er en genre der er lidt mildere i forhold til andre gysergenre. I stedet er det en gysergenre, der fokuserer mere på stemning og psykologisk spænding frem for vold og chokeffekter. Den skaber en subtil følelse af ubehag, ofte gennem atmosfære og indre frygt, i stedet for grafisk rædsel. Genren appellerer til alle os, der ønsker gys uden intens blodighed eller brutalitet.

Tags