Litteratur og astrologi: Vægten

24.09.24
Litteratur og astrologi mødes i konceptet AstroLit, som er skabt af fem dygtige studerende fra Litteraturhistorie på Aarhus Universitet.

Der findes mange måder at tilgå astrologien og sit stjernetegn på; nogle synes det er helt vildt spændende, andre synes, det kan føles lidt som at blive sat i bås. Lige meget hvor du er på spektret, har vi forsøgt at udvælge litteratur, der spænder bredt i forhold til dit stjernetegn og dets egenskaber.

Med AstroLit håber vi, at du gennem de udvalgte historier, vil lære mere om dig selv eller nogle du kender - og måske endda finde din nye yndlingsbog. Du kan altid finde ny inspiration på vores Instagram @astro_litt

VÆGTEN: 24. SEPTEMBER - 23. OKTOBER

Hvem er vægten?

Vægten er fuld af initiativ og handlekraft, og er en socialt anlagt, udadvendt person. Vægten hader at være alene og blomstrer i samvær med andre, idet den søger selskab, anerkendelse og bekræftelse. Vægten sætter pris på smukke omgivelser og mennesker, og hader pinlig tavshed.

Vægten søger balance og harmoni og trives ikke, hvis der er dårlig stemning, uenighed og eller opstår misforståelser. Heldigvis elsker Vægten at snakke, og er god til at få folk til at føle sig tilpas i dens selskab. Skulle du en dag stå i problemer til halsen, er det godt at have en Vægt ved hånden. Den er en sand diplomat, og den er mester i at se begge sider i en sag samtidig med, at den forholder sig neutral.

Vægten som læser

Vægtens indre sans for balance og retfærdighed kommer særligt til udtryk i dens læsesmag. Her vil det typisk være bøger, der berører emner om social retfærdighed eller om at hæve sig over en tyrannisk regering. Vægten er også et meget romantisk tegn, så den er også stor fan af en god romance bog.

AstroLit anbefaler

Vi udvælger bøger ud fra tre forskellige kriterier:

  1. Forfatterens stjernetegn
  2. Karakterer fra bogens stjernetegn
  3. Om bogen har vibes, vi mener et stjernetegn ville kunne lide

Milo og Molly er ikke kærester af Tone Ottilie

Milo og Molly er bedste venner og har altid gjort alting sammen. Lige indtil Milo springer ud som queer og non-binær, og begynder at date piger. Molly bliver til et sort hul af jalousi. Som om det ikke er nok, finder Molly ud af, at hendes stedfar har en affære, og hendes sammensatte familie slår sprækker.

Molly bliver som Vægt virkelig sat på prøve i denne fortælling. Hun står overfor mange umulige valg - skal hun fortælle Milo om de følelser hun har fået for dem? Skal hun fortælle sin mor, at papfaderen har haft en affære? - og denne bog skildrer, hvordan Vægten let kan glemme sig selv i et forsøg på at løse andres problemer.

These Violent delights af Chloe Gong

En blodfejde mellem to bander efterlader Shanghais gader røde af blod. I hjertet af det hele er Juliette Cai: Den stolte arving af the Scarlet Gang - et netværk af kriminelle. Deres rivaler, the White Flowers, har kæmpet mod dem i generationer. Arvingen til the White Flowers, Roma Montagov, er ikke blot Juliettes første kærlighed... men også roden til hendes første forræderi.

Juliette værdsætter harmoni og balance på alle områder af sit liv. Hun er stolt og til tider stædig, men også egenrådig. Hun kan være ubeslutsom, hvilket er typisk for Vægtens stjernetegn, men udviser til gengæld et stærkt moralsk kompas.

Carnivora af Caroline Stadsbjerg

I et dystopisk samfund, hvor dyrene er uddøde, har en ny menneskesart erstattet kødproduktionen. I cibusindustrien findes ingen individer, kun produkter. Men hvor går grænsen mellem menneske og cibus, og hvordan vurderer man, om ét menneskeliv er mere værd end et andet? Hannah forsøger at finde sin plads i voksenlivet, da et uventet møde ændrer alt.

Hovedpersonen, Hannah, er Vægt og står i denne vilde roman overfor en masse svære problemstillinger. Hun har en utrolig stærk retfærdighedssans, men som Vægt har hun også svært ved at tage beslutninger. Vægten er kendt for at være konfliktsky, som også til tider ses hos Hannah, men hun handler når det virkelig gælder.

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

Harper Lees Dræb ikke en sangfugl følger Atticus Finch, en fremtrædende advokat, der kæmper på vegne af Tom Robinson, en sort mand, der er falsk anklaget for at have begået seksuelle overgreb. Hjertet og sjælen i denne roman fanger, hvad det vil sige at være en Vægt; et stjernetegn, der altid vil argumentere for frihed og retfærdighed for alle.

Atticus Finch vægter alle sider af sagen, og er meget diplomatisk i sin tilgang til sit arbejde og til sine medmennesker. Vægten vil med sikkerhed blive draget af denne fortælling og dens karakterer.

Hamlet af William Shakespeare

Da hans far, kongen af Danmark, bliver dræbt, vender den unge prins Hamlet hjem. Her mødes han den afdøde konges bror, Claudius, der har overtaget tronen og gift sig med Hamlets mor, enkedronning Gertrude. Hamlet bliver af sin fars genfærd pålagt at hævne denne ugerning.

Hamlet beskrives bedst som værende en Vægt grundet hans intelligens og hans stærke talegaver. Han ved, hvad karaktererne omkring ham har gang i, og på grund af dette forsøger han at overtale dem til at tro, at han er gal. Derudover søger Hamlet - på ægte Vægt-manér - at opnå retfærdighed for sin slægt.

Anna Karenina af Lev Tolstoj

Anna er en velstående russisk kvinde, der forelsker sig hovedkulds i en officer. Hun vælger at forlade sin borgerlige tilværelse for at leve for sine lidenskaber – men ender også med at blive knust af dem. Anna Karenina er en dramatisk og forunderlig roman om zartidens Rusland længe før den store revolution.

Vægten, der søger efter skønhed og balance, vil fordybe sig i Tolstojs rige plot. De komplekse interpersonelle relationer og refleksioner over god moral tilbyder intellektuel stimulans, der vil tilfredsstille Vægten.

Materialer