Sport, læsning og fællesskab

Du behøver ikke få sved på panden, for at få store sportsoplevelser

Måske har du siddet klinet til skærmen det meste af denne sportssommer. Tour de France og OL har fyldt godt på sendefladen, men hvad skal du nu kaste dig over? Et nyt og halvdyrt abbonnement til fitness, en kringlet løberute i nabolaget? Hvis du mest er sådan en stilllesiddende sportsnørd - og det er det altså helt OK at være - er sportsbøger måske noget for dig. Lige fra berømte atleters livshistorier, anekdoter fra grønsvær og omklædningsrum til analyser af taktik, sponsorer og spillerindkøb til poetiske beskrivelser af uendelige eftermiddage på jernhesten; bøger om sport findes i mange afskygninger. 

Hvis du i ægte sportsånd gerne vil være med på et hold, hvor vi taler om sport og bøger, kan du komme med i Åby Biblioteks læseklub med bøger om sport. I Sportsklubben er der ikke noget krav om boldøje eller gode kondital. Alle er velkomne, så længe du har lyst til at dele dine tanker om bogen med de andre i læseklubben. 

Vi mødes 2. tirsdag i måneden kl. 16-17 i Studiekredslokalet på Åby Bibliotek. De to næste møder er 8. oktober og 12. november. 

Sportsklubben: Spillets forvandling 

D. 8. oktober kl. 16-17. Vi mødes og taler om "Spillets forvandling. Europæisk fodbold i 30 år" af Asker Hedegaard Boye. Bogen kan afhentes på Åby Bibliotek fra 10/9. 

Læs mere her. 

Sportsklubben: Sportshjerte

D. 12. november kl. 16-17. Vi mødes og taler om "Sportshjerte" af Daniel Dencik, der handler om cykling. Bogen kan afhentes på Åby Bibliotek fra 8/10. 

Læs mere her. 

Kampdag - fodboldhistorie med Morten Bruun 

D. 21. november kl. 16.30 er der gratis livestream om bogen Kampdag. Morten Bruun er tidligere topfodboldspiller, kommentator og journalist.

Læs mere her.