Elviras magiske bog af Arleston, Alwett & Mini Ludvin

19.07.24
En ualmindelig charmerende, kærlig og smuk fortælling om kærlighed og magi.

Søstrene Magda på 12 år og Elvira på 11 år bor ikke ret langt fra Paris hos deres tante Delphine og onkel Alex, efter deres mor er død i en brand. Deres søster Louise boede sammen med dem, men flyttede da hun blev 18 år. Elvira elsker at folde små origamifigurer, men tante Delphine synes det er spild af tid, og får Elvira til at afsky at bo hos dem. En dag henter Louise sine yngre søstre i en engelsk dobbeltdækkerbus med indbygget boghandel, som de skal køre Frankrig tynd i. Undervejs skal Louise undervise sine søstre i skolefag, men det er ikke nogen nem sag. Louise giver Magda deres mors amulet, som hun har efterladt til sin mellemste datter, mens Elvira får en tom, men meget smuk notesbog.

Louise parkerer bussen i den lille by Kermalo, og her møder de Roald, som både Magda og Elvira synes ret godt om. En aften rykker Elvira en side ud af sin notesbog, og folder en frø, som hun om morgenen opdager, er blevet levende. Samtidig er øen i oprør over et mystisk og meget værdifuldt forsvundet frimærke…

En eventyrlig historie, der veksler mellem mysterier og hverdagens små og store problemer. Elvira opdager, at hun har arvet sin mors overnaturlige talenter, og hun er desuden ret passioneret omkring origami og astronomi. Magda er et år ældre end Elvira, og de to pigers interesser går i meget forskellige retninger, hvilket også fører til en del konflikter. Men det er også i pigernes uoverensstemmelser og den troværdige relation at fortællingen bliver endnu bedre.

Historien balancerer mellem magiske elementer, realistiske problemstillinger, humor og forrygende illustrationer i funklende, nærmest magiske farver. De bidrager i høj grad til at bogen bliver en fortryllende læseoplevelse. Samarbejdet mellem forfatterne og illustrator er vidunderligt, og man suges ind i fortællingen fra første side.

Tegneserien kan læses af både børn fra ca. 8 år, men i særdeleshed også af voksne, der sætter pris på en helt særlig fin og velskrevet historie.