Grif og børn i by
Grif og børn i by

Krøniken om Mistle End- Griffens opvågning af Benedict Mirow

30.08.24
Overbevisende og særdeles underholdende fantasy til alle fra ca. 10 år.

 

Cedrik flytter med sin far til landsbyen Mistle End, hvor han møder søskendeparret Emily og Elliot, der øjeblikkeligt bliver hans gode venner. Men Cedrik opdager, at intet er, hvad det giver sig ud for, da Emily er formskifter og Elliot er troldmand!

Den mærkelige by Mistle End er tilflugtssted for magiske væsner, så som trolde, hekse, elvere, dværge, varulve samt andre overnaturlige væsener. Heldigvis er byen også beskyttet af griffer samt gode magikere. Cedrik møder en grif allerede den første nat, som vil vide om han er ven eller fjende! Da det går op for Cedrik, at han er druide, et barn af en nymfe og et menneske, som indeholder enorme evner, skal han endnu engang acceptere, at verden ikke er som han troede. Godt nok er nogle ting faldet på plads for ham, men druider er magtfulde, og Cedrik kan kontrollere både jorden og planterne, samt forstå dyrenes sprog.

Flere af rådsmedlemmerne i byen mener, at Cedrik udgør en fare for landsbyen, fordi druider for mange århundreder siden gjorde fælles sag med tornheksene, og dræbte adskillige troldmænd under en krig. Måske er frygten begrundet, da ikke alle druider er som Cedrik.

Mistle End er hjemsted for meget usædvanlige karakterer, og en række sælsomme væsner, der simpelthen fungerer så godt i fortællingen. Benedict Mirow har indtænkt landsbyens historie, og bogen handler desuden om vigtige værdier som, søskendekærlighed, tvivl og frygt, men også om tillid og tro på sig selv. Humoren spiller en stor rolle, og er med til at kaste lys over bogens mørke scener.

Selvom karaktererne er en smule stereotype, og måske kunne bruge lidt mere kant, er fortællingen rigtig god. De voksne spiller en nærmest umærkelig rolle, og de tre børn klarer det meste selv, men det fungerer faktisk ret fint. 

Hvis du er på jagt efter en både magisk og spændende læseoplevelse, der ikke kun er til børn, bør du virkelig kaste dig over dette spændende eventyr.

 

Materialer