Dyster stemning, elever i kostskoleuniform
Dyster stemning, elever i kostskoleuniform

Skyggehøj 2.- De forbandende af Nicole Boyle Rødtnes

16.07.24
Endnu en nervepirrende bog i den velskrevne serie, hvor siderne vender sig selv.

Det er gået op for tvillingesøstrene Chili og Mynte, at den eftertragtede mystiske kostskole ’Skyggehøj’, som de er blevet optaget på, er en skole for elever med trolddomsblod.

Der er nu syv elever tilbage af de først udvalgte, som er udpeget til at blive på skolen, efter de har bestået deres optagelsesprøver. Det viser sig at Mynte er elver, men Chilis evner er sværere at sætte i bås. Fenya, som Chili deler værelse med, har enten trolde- eller hamskifterblod. Hun håber meget, at hun er hamskifter, ligesom Rahim og Amar. Otto er en Åmand, og det ved han ikke helt, hvad betyder endnu, og Sandrine vil ikke røbe, hvad hun er. På skolen går den mystiske Atlas, som Chili har set i sine mareridt, og han spøger altid i kulissen, særligt da Chili finder ud af, at hans evner ligner hendes. Chili er stadig ret optaget af den nat i skoven, hvor den mystiske kæmpeslange bed hende, og hun arbejder hårdt på at bevise dens eksistens overfor rektor Alvara og de andre på skolen.

Hver af de syv elever får deres egen mentor, og Chilis mentor er elveren Verina, hvis tvillingebror Elyan skal være mentor for Mynte. Men pludselig forsvinder Elyan, og den store slange bliver ved at dukke op. Måske er der en sammenhæng?

Først tænkte både Chili, Mynte og Otto at de var udvalgte, men efterhånden som tyngden af deres evner rammer dem, betragter de dem nærmest, som en forbandelse. Kostskolen danner de perfekte rammer for karakterernes udvikling, og de danner alle stærke venskaber samt nødvendige alliancer, efterhånden som ansvaret vokser med evnerne.  

Nicole Boyle Rødtnes har igen skrevet en overbevisende historie, som jeg læste uden at lægge den fra mig. At skrive er simpelthen hendes magiske evne. Hun kan indfange sine læsere, store som små, med sine gennemarbejdede universer, spændende karakterer og livagtige fortællinger. Hun er ganske enkelt en vidunderlig fortæller for store og små, med en særlig evne for at få læseren til at blive opslugt.

Materialer