Fantasy verden med eReolens logo

eReolen og eReolen Global "Cozy fantasy" med mere

27.06.24
I "cozy fantasy” eller hyggefantasy (på dansk) er der ikke så meget på spil. Man kan sammenligne det lidt med hyggekrimier eller de populære feel good-bøger, som Jenny Colgan er så populær for. Hyggefantasy foregår bare i en verden, hvor der også er lidt magi.

Legends & Lattes af Travis Baldree

Legends and Lattes handler om orken Vin, der beslutter sig for at lægge livet som eventyrer på hylden og i stedet åbne en kaffebar. Det er den perfekt bog for os, der gerne vil have et afbræk fra de hæsblæsende fantasybøger og i stedet nyde den gode atmosfære og de fantastiske karakterer. Derudover er den queer, hvilket kun er en bonus. Den er blevet oversat til dansk, men mens vi venter på den her på eReolen, kan vi nyde den på engelsk.

Forheks din eks af Erin Sterling

Forheks din eks et perfekt bud på en romcom tilsat en lille smule magi. Her handler det om heksen Vivi, der en dag, hun er fuld, vælger at kaste en forbandelse på sin ekskæreste. Noget der heldigvis ikke er et problem, nu han ikke bor i deres hjemby længere, men da han vender hjem, skaber det pludselig problemer for både ham og Vivi. Måske bringer det dem også tættere?

A wizard’s guide to defensive baking af T. Kingfisher

I min verden T. Kingfisher en af de bedste til at skrive hyggefantasy. Selvom der egentlig er meget på spil, er det også altid en følelse af, at det hele nok skal gå. Her er A Wizard’s guide to defensive baking perfekt, fordi den handler om en verden, hvor de fleste magikere har nogle lidt ligegyldige magiske kræfter, i hvert fald hvis de skal redde verden. Hovedpersonen kan kontrollere dej og brød, hvilket ikke er imponerende at kunne i kamp, men da hun bliver beskyldt for et mord, er hun nødt til at opdage, hvad hun egentlig kan bruge sine magiske kræfter til.

Eventyrhuset

Linus følger nidkært alle reglerne i sit arbejde for Direktoratet for Kontrol med Magiske Yngre. Man da han bliver sendt ud for at inspicere et børnehjem med særligt farlige børn, finder både børnene og den indtagende forstander vej til hans hjerte. Skøn og medrivende fortælling om at være anderledes og om venskaber. Eventyrhuset er en fantastisk roman, der også indeholder en slet skjult kritik af samfundets angst for det, der er anderledes.

Find flere engelske fantasy bøger der også indeholder romantik: https://ereolenglobal.overdrive.com/search?subject=24&subject=77&sortBy=...

 

God læselyst!

Tekst: Emilie, Norddjurs Biblioteker

 

Materialer