- Date
- Tid
- 11:00 - 12:30
- Pris
- Billet: 180 DKKStuderende: 90 DKK
- Sted
- Lille sal
- Bibliotek
- Hovedbiblioteket
- I samarbejde med
- Folkeuniversitetet i Aarhus
- Adresse
-
Hack Kampmanns Pl. 2
8000 Aarhus
Danmark
Hvad sker der egentligt i vores krop, når vi spiser? Og hvordan hænger det sammen med vores sundhed? Den europæiske lægevidenskab har gennem årtusinder diskuteret, undersøgt og eksperimenteret med forholdet mellem det vi spiser, og hvordan vi har det.
Denne dag dykker vi ned i den lange historie om skiftende idéer om, hvordan mad og sundhed og kost og krop, hænger sammen. Det er en historie, der strækker sig fra antikke teorier om et direkte forhold mellem kost, eksistens og følelser, over moderne industrielle metaforer om kroppen som maskine, og frem til nye biomedicinske teorier om mad som miljø og kroppen som et økosystem, hvor bakterier og mikroorganismer spiller en vigtig rolle.
Adam Bencard, lektor i medicinhistorie og kurator ved Medicinsk Museion, Københavns Universitet, udruller den fascinerende historie og giver aktuelle perspektiver på, hvordan vi i dag forstår sammenhængen mellem kost og krop, og hvorfor det vi spiser, måske former os mere, end vi tror.
Billede: Fritz Kahn: Mensch und Umwelt - Atemgase und Energieproduktion (1926)
Arrangør Folkeuniversitetet
Arrangementet er en del af Århundredets Festival. Find hele programmet her.