Bridging the Gap

Bridging the Gap: Connecting Computational Thinking from Classroom to Society – nyt Erasmus+ projekt skal styrke børn og unges kompetencer indenfor computational thinking

Aarhus Bibliotekerne har sammen med partnere i Europa fået tildelt Erasmus+ midler til at udbrede kendskabet til ”computational thinking”.  

Målgruppen er elever i aldersgruppen 12-14 år og deres lærere. 

Computational thinking eller computationel tankegang handler om at kunne afkode fænomener og processer fra hverdagen og kunne beskrive disse i form af algoritmer og digitale modeller. Eleverne skal med andre ord lære at forstå, hvordan en computer ”tænker”, så de kan være med til at løse udfordringer af forskellig art.

Skolerne i Danmark arbejder allerede indenfor feltet, men ofte føler lærerne sig ikke klædt på til opgaven og efterspørger aktiviteter, ekspertise og netværk. 

Med dette projekt får Aarhus Bibliotekerne mulighed for sammen med partnere fra Spanien (DEUSTO i Bilbao) og Curacao (TINKERSJOP) for at klæde lærerne bedre på ved at tilbyde undervisningsmaterialer til lærerne, udarbejde 6 nye undervisningsforløb samt etablere et internationalt netværk med mulighed for sparring, idéudveksling mv. Det er desuden målet at arrangere debatskabende arrangementer for at skabe en dybere forståelse for betydningen af computational thinking i samfundet. 

Hvis du ønsker at vide mere om projektet, kan du kontakte Projektleder Lisbeth Mærkedahl, lma@aarhus.dk.

Bridging the Gap: Connecting Computational Thinking from Classroom to Society (2024-1-NL01-KA220-SCH-000245907) er et 2-årigt Erasmus+-finansieret projekt, der løber indtil udgangen af ​​2026. Projektet ledes af Stichting Childrens Museum på Curaçao.