Fortællinger om forbundethed
35 litteraturstuderende fra Aarhus Universitet stillede med udstilling og blogindlæg, skarpt på fortællinger om forbundethed. Du kan fortsat se udstillingen her og gå på opdagelse i udstillingen digitalt.
’Fortællinger om forbundethed’ er skabt af syv grupper af studerende, der hver zoomer ind på et aspekt af forbundethed, samt en kuratorgruppe, der har forbundet udstillingens dele.
Gå på opdagelse i udstillingen digitalt
- Læs kuratorgruppens introduktion til udstillingen
- COVID-19 har vakt interessen for snot og ikke mindst hvordan vi forbindes gennem den – gå på opdagelse i en litterær snotklat
- En anden forbindelse, som der er kommet stigende opmærksomhed på, er den digitale. Med afsæt i forfatteren Lone Hørslevs ’Dagene er data’ sættes fokus på vores digitale forbindelser. Se mere her
- En meget velkendt forbindelse, der med klimakrisen har fået mange nye perspektiver, er menneskehedens forbindelse til dyre- og planteriget. En stor del af ’Fortællinger om forbundethed’ kredser da også om forskellige gentænkninger af vores forhold til naturen.
- I mågernes lorteanmeldelser, kan man læse, hvad duer og måger tænker om den måde de beskrives i litteraturen. Læs mågernes lorteanmeldelser.
- Se her hvad sker, når klassiske forvandlingsfortællinger omskrives, så det ikke er mennesker der forvandles til dyr, men dyr der indtager menneskeskikkelse.
- Bierne og blomsterne har en velkendt forbindelse, men her kan du læse om hvordan også biernes honning er med til at skabe forbindelser
- Og hvordan skriver svampe poesi? Læs her og få samtidig inspiration til, hvad du og din familie sammen kan lave med svampe.
- Prøv også kræfter med black out poetry og vær med til at udfordre eventyrernes samlingskraft og hent et DIY-kit på Åby Bibliotek, når biblioteket igen er åbent.
Samarbejdet er et eksempel på, hvordan Aarhus Biblioteker arbejder aktivt med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling ved bl.a. at inddrage medborgere og lokalsamfund i udviklingen af bibliotekets tilbud. Men også på tematisk plan spiller udstillingen sammen med FN’s verdensmål, der netop tager afsæt i en bevidsthed om, at alt er forbundet. Forurening kender ikke landegrænser, og én nations sociale ulighed kan have store konsekvenser andre steder i verden. Udstillingen kredser omkring fortællingers forbundethed og er et eksempel på, at litteraturen og formidlingen af den kan være med til at åbne op for nye perspektiver på globale problematikker.