Bog på en strand

Sommerserier fra eReolen

24.06.24
Sommerferien nærmer sig hastigt. Endelig er der tid til at fordybe sig i en god bog uden andre afbrydelser end badeture og frokost. Det føles oplagt at læse en hel serie, fordi du faktisk har tid til den sammenhængende nydelse at læse eller lytte til noget i langdrag.

Her er tre forskellige serier, du kan sluge i løbet af din sommerferie:

Trilogien om Tue af Thomas Korsgaard

Har du ikke allerede slået kløerne i Korsgaards samfundskritiske familiefortælling set med et barns øjne, så gør det nu. Det er en benhård historie direkte fra den trøstesløse jyske muld i stil med Erling Jepsens Den Sønderjyske Farm. Dog findes der en sort humor, et lille lys i mørket midt i al fattigdommen og volden. 

Ideelle til strandlæsning eller i hængekøjen med søde venner eller familie omkring, så man ikke bliver alt for ramt.

Baztán-trilogien af Dolores Redondo

Spansk spændingsserie på tre bind, der foregår i den smukke og mystiske Baztán-dal i Baskerlandet. 

Kraftfuld og stemningsmættet fortælling, der efterlader et dybt sanseindtryk og en kringlet kriminalgåde, jeg faktisk ikke kunne regne ud. Kan også betegnes som en slags overnaturlig familiesaga i de mørke, spanske skove, hvor fortiden spøger og der er andet på spil end blot en morder. 

Rimelig omfangsrige bøger på flere hundrede sider, men det er dejligt at læse eller lytte til noget uhyggeligt midt i sommervarmen.
Kan også nydes i sofaen under tæppet på regnfulde juli-dage.

Tove Janssons kortromaner 

Du kender helt bestemt Tove Janssons fortællinger om Mumitrolden. Men vidste du at hun også har skrevet nogle helt forrygende romaner til voksne?
Samtlige af Tove Janssons kortromaner har en melankolsk poesi, længsel og fantasifuld tilgang til livet såvel som kunsten.

Desuden er bogen en dejlig lille sag, man sagtens kan sluge på et par stranddage eller i bilen på vej på ferie.

Jeg foreslår at starte med Sommerbogen og Billedhuggerens datter, der begge bevæger sig i barndommens univers med inspiration fra Toves egen frisindede og fantasifulde opvækst i Helsinge.
 

God (nogenlunde uforstyrret) sommerlæsning!/ Signe, Frederikssund bibliotekerne

Materialer