En stor drage flyver hen over et bjerg
En stor drage flyver hen over et bjerg

Impossible Creatures – Begyndelsen af Katherine Rundell

04.07.24
Hvad hvis du kunne besøge et sted, hvor alle de mytiske skabninger, du troede blot var legender og historier, viste sig at være ægte? Forestil dig at træde ind i et andet rige og møde drager, enhjørninger og sfinxer!

Christopher Forrester er blevet sendt til Skotland for at tilbringe tid med sin bedstefar, Frank, men er noget forskrækket over at befinde sig i et nedslidt hus uden hverken internet eller telefonsignal. Bedstefaren fortæller, at han må færdes overalt, blot ikke længere end til toppen af ​​den nærliggende bakke. Naturligvis er dette første sted, Christopher tager hen. Han hører nogen pibe i søen nedenfor, og til sin forbløffelse er det en lille grif, som han redder op ad vandet! Han opdager, at søen udgør en portal til et hemmeligt sted kaldet Øhavet, der dækker over en række øer, der findes i Nordatlanten parallelt med den menneskelige verden. Her bor alle myternes og legendernes magiske skabninger, gemt for mennesket. Øerne er beskyttet af en magisk kraft kaldet glimourien, som lige nu falmer, og øernes mange skabninger er afhængige af glimourien for at kunne leve. Da Christopher beslutter sig for at bringe orden i tingene, møder han Mal Arvarian, pigen med den flyvende jakke fra Øhavet, som flygter fra en mand, der vil slå hende ihjel. Christopher, Mal og griffen kastes nu ud i et spændende men livsfarligt eventyr, da de forsøger at befri Øhavet fra ondskaben.

’Impossible Creatures’ er en forrygende smuk roman, fuld af magi og fart, og med et underliggende budskab om vigtigheden af ​​at passe på den verden, vi lever i. I begyndelsen af bogen skifter Kathrine Rundell fortællerperspektiv mellem Mal og Christopher, for at bygge spændingen op. Mal og Christopher er begge vidunderlige karakterer, både modige og loyale. De følges med sømanden Fidens Nighthand, hvis job er at beskytte Mal, samt videnskabskvinden Irian Guinne, og ratatosken Ratwin. Sammen drager selskabet afsted på en episk rejse, hvor de møder utallige mytiske skabninger, og snart afsløres Mals sande identitet.

Jeg tænker både på historierne om ’Narnia’, serierne ’Ravnenes hvisken’ samt ’Det Gyldne Kompas’, men ’Impossible Creatures’ er alligevel helt sin egen. Kathrine Rundell har skabt de mest fantastiske skabninger, og hendes beskrivelser af dem er gjort så levende, særligt af Kludden, der angriber Christopher i begyndelsen. Hun beskriver meget fint, hvad vi mister, når vi bliver voksne. Særligt gennem Christopher og Mals uforfalskede og betingelsesløse kærlighed til øgruppen.  Børnenes tro på hinanden, mindede mig om Lyra og Wills i ’Det Gyldne Kompas’, og den magiske mystiske kraft heri er både stærk og uskyldig som ’Støv’ i Philip Pullmanns serie.

Bogen indeholder særdeles barske scener, og jeg tror det kræver en hårdhudet 10-årig at læse den.

Materialer