
- Date
- Tid
- 18:00 - 21:30
- Pris
- Billet: Gratis
- Sted
- Lille sal
- Bibliotek
- Hovedbiblioteket
- I samarbejde med
- Eksistensfilosofisk Akademi
- Adresse
-
Hack Kampmanns Pl. 2
8000 Aarhus
Danmark
Filmen udspiller sig i efterkrigstidens Hiroshima og følger en intens, kortvarig affære mellem en fransk skuespillerinde og en japansk arkitekt. Gennem deres samtaler væves personlige og historiske traumer sammen til en poetisk meditation over erindringens væsen, glemslens uomgængelighed, og det sår, krigen har sat i både krop og sjæl. Filmen stiller det dybt menneskelige spørgsmål: Hvordan lever man videre i en ødelagt verden?
Efter filmvisningen vil idéhistoriker Freja Værnskjold Dzougov holde et kort oplæg, der dykker ned i filmens eksistentielle lag med afsæt i tænkere som Maurice Blanchot, Theodor Adorno og Carl Schmitt. Oplægget vil danne afsæt for en fælles samtale om kunstens rolle i bearbejdelsen af krig, vold og politiske traumer – og om hvordan forbindelser mellem mennesker kan skabes selv i de mørkeste situationer.
Freja Værnskjold Dzougov arbejder i krydsfeltet mellem middelalderens og det 20. århundredes filosofi. Hun har særligt undersøgt, hvordan filosofien kan åbne veje til at forstå og bearbejde erfaringer af krig og vold – og hvordan disse erfaringer, i al deres mørke, paradoksalt kan rumme spiren til fred.